Topics

Jeg har holdt over 200 foredrag om ulike tema både i Norge og i utlandet. Ta kontakt hvis du trenger et foredrag – maria@startupmigrants.com

Hvorfor er ikke Norge som Silicon Valley?

Hvorfor henger vi etter når det gjelder innovasjon, antall gründere og store investeringer? Som teknologijournalist og forfatter har Amelie intervjuet mange europeiske og norske gründere, intraprenører og investorer som har skapt teknologibedrifter verdt fra 250 millioner kroner til flere milliarder. Gjennom foredrag og kronikker i Aftenposten utfordrer hun oppstartsmiljøer, innovatører og offentlig sektor til å tenke nyskaping annerledes.

Les mer kronikk i Aftenposten

Ordstyrer og konferansier

I forbindelse med sine to siste bøker Maria har intervjuet over 250 personer om deres liv og engasjement som gründere, investorer, ledere og bare mennesker. Før det jobbet hun i Teknisk Ukeblad, og intervjuet i fire år nye mennesker hverdag om teknologi, omstilling og deres engasjement. Maria trives svært godt som ordstyrer og intervjuer på scenen, og tar gjerne oppdrag innenfor det.

Integrering gjennom nyskaping

Maria Amelie kom til Norge som flyktning i februar 2002 og jobbet seg oppover som forfatter og gründer. I mars 2019 er hun aktuell med boken Startup Migrants om innvandrere og flyktninger som skaper nye bedrifter i Europa. Hun deler sine og deres erfaringer om hvilke utfordringer man møter på som ny i Norge.

Les mer om den nye boka Startup Migrants

Blockchain er mer enn bare bitcoin

Hva er det? Hvordan endrer det samfunnet vårt? Hvorfor er det viktig med mer mangfold på blockchain? Hva betyr blockchain for migrasjon, ytringsfrihet og demokrati? Maria Amelie er med i Blockchangers, en spennende norsk startup innen blockchain, og snakker gjerne om teknologiens betydning for samfunnet.

PR og media

I forbindelse med Maria Amelie saken i 2011 som førte til massiv pressedekning og over 90.000 i FB-gruppa Sett Maria Amelie fri har Maria plukket opp med seg en del erfaring med pressehåndtering. Etter 5 år som journalist i Teknisk Ukeblad og som frilanser har hun fått innblikk i hvordan det er å være på den andre siden og produsere nyheter. Hun har holdt en rekke foredrag og gir råd om hvordan nå ut til media.

Rekke råd om ytringsfrihet

Crowdfunding

Høsten 2016 gjennomførte Maria og teamet hennes en crowdfundingkampanje for den nye boken Alt eller Ingenting, de 99 beste rådene fra norske gründere og investorer til deg som vil satse stort. Kampanjen ble 123 prosent crowfundet, og vi forhåndssolgte bøker for 147.101 kroner.

Crowdfunding gir fantastiske muligheter for de som jobber kreativt, og ønsker at flere prøver det i Norge. Det har ført til en rekke konsulentoppdrag og foredrag om hvordan bygge opp en suksessfull kampanje i Norge og Norden.

Les mer: Har du en drøm? 5 fordeler ved crowdfunding.